Over mij

Over mij


Mijn naam is Valerie Ioos, ik richtte de praktijk Leef in balans op in 2021. Ik vind het belangrijk om gezondheid te bekijken vanuit verschillende pijlers: je fysische gezondheid, mentaal welbevinden, hoe je sociaal omringd bent, maar ook je zingeving. Het één is onlosmakelijk verbonden met het ander.


Ik buig me graag over gezondheidsvraagstukken en haal een grote brok energie uit het helpen van mensen. Zo onstond mijn wens om een opleiding tot gezondheidscoach te volgen.

Dat er geen kant en klare oplossing bestaat voor elk gezondheidsprobleem werd me snel duidelijk, maar ook dat je door kleine veranderingen stap voor stap kunt bouwen aan een gezondere levensstijl. Jij bent degene die het in handen neemt en de stappen zet. Ik help je om gezonde keuzes te maken en reik je de nodige hulpmiddelen aan.


Ik verwelkom je graag na afspraak in mijn praktijk in Torhout!

"Ik vertoef het liefst in een groene omgeving, het bos en de bergen brengen mij instant tot rust. Ik houd van reizen en ben helemaal in mijn sas op mijn mountainbike en dat bij voorkeur in de Westhoek waar ik geboren ben. Ik ben daarnaast ook graag creatief bezig, tekenen in de natuur inspireert me. De Oosterse visie op onze gezondheid vind ik erg boeiend. Een goede dag start voor mij met een ademhalingsmeditatie."

Opleidingen


Ik ben gecertificeerd gezondheidscoach en studeerde in 2021 af bij Syntra West Brugge na een driejarige opleiding.

Ik volgde een e-learning hartcoherentie bij Katrien Geeraerts van Biofeedbacktraining, een opleiding healing Qigong bij Frank Adam (Medical Qigong Practitioner), Shiatsu en meridianenstudie bij Geert Dyckmans, ontspannende massagetherapie bij Huize Wulvemote en Japanse gezichtsmassage bij Dora Popinski.